Na 5 jaar, mits normaal gebruik (ca. 12 km per dag) is het raadzaam om uw accu te laten nakijken en desgewenst te laten vervangen of reviseren. Het dagelijkse gebruik is een gemiddelde en kan daarom ver afwijken van het door u daadwerkelijk gereden aantal kilometers. In het geval dat u vaker fiets dan het gemiddelde, is het aan te raden om dit na 4 jaar te laten nakijken. Accureviseren helpt u hier graag bij en rekent hier slechts €25,- voor.

Het aanschaffen van een nieuwe Gazelle accu is vaak duurder dan het vervangen of reviseren van een accu. Ter vergelijking: Een Gazelle Accu 11ah kost nieuwprijs €529,00 (fietsaccuwinkel), terwijl onze gereviseerde Gazelle Accu 11Ah, die exact hetzelfde functioneert, bij ons €325,00 kost. U bespaart dus €204,00. Bovendien laten we de behuizing van een accu zoals het is en wordt dit niet vervangen. We hergebruiken dus materiaal, waardoor accu revisie vaak ook duurzamer is dan de aanschaf van een Gazelle accu.

Het reviseren van uw Gazelle accu biedt het voordeel van een capaciteitsverhoging door het vervangen van cellen voor een hoger ampère per uur. Hierdoor kunt u langere afstanden fietsen zonder frequent opladen, wat niet alleen tijd bespaart maar ook kosten vermindert op lange termijn.